Založ si blog

Spoluobčania a Predsa Máme Prvenstvo , ako národ !

Cez víkend sme boli v Prahe ,návštevy sa absolvovali aj u orloja sme si pobudli a ešte jedná trasa v Prahe nás čakala.

Ako to už býva , keď sa má niečo pokaziť ,tak sa to stane.

Nastavilo sa zariadenie JPS v aute naťukalo sa adresa a hurá ku cieľu.

To bol plán ,no nevyšiel akosi sme pozabudli ,že aj technika môže zlyhať.

A tak sme trocha inde zastavili v inej časti Prahy a teraz už iba jediné , opýtať sa a dať si do poriadku zariadenie v aute.

Napokon ,neboli sme od nášho cieľa cesty ďaleko aspoň tomu sme sa potešili.

Ale , čo nás prekvapilo bolo ,že po  zazvonení u rodinného domu nám otvorila bráničku žienka veľmi známa a bola veru nato všetko aj veľmi milá .

Nevadilo jej ,naše unúvanie s otázkou ako a kde sa teraz pohnúť ,ba dokonca nás pozvala do vnútra a ponúkla občerstvením.

Keďže, sa debata trochu rozšírila aj o súkromí aj všeobecne , opýtali sme sa jej čo a ako to je u nich a keďže je aj v zastupiteľstve ,či má takú skúsenosť akú sme jej porozprávali my od nás z domoviny.

Povedala ,že veru nastali čudné a ťažké časy všade v bývalých postkomunistických štátoch.

Debata sa ešte otvorila a v tom sa jej opýtala polovička na otázku ohľadne ich internetových portáloch a vôbec FB .

Dozvedeli sme sa ,že oni najviac si čerpú z Nemecka,Francúska aj z Anglicka a iných štátov  , no aby sa občania ich zaujímali expresívne o diania v Ukrajine ,Venezuele,Kube alebo inde , to je pre nich vtedy aktuálne, ak sa niečo tam stane a je nutné si o tom niečo odovzdať a napísať.

Len, medzi rečou sa nadhodilo ,že naše internetové stránky riešia samé a skoro samé správy z iných štátov a ich občanov.

Pousmiala sa a povedala ,no ak sa máte tak dobre ako občania ,že vás už nič netrápi u vás doma ,tak ste „1“ v európskych krajinách.

A fakt vygooglila nám portále z iných im blízkych štátov a hľa oni si cez portál ,dávajú odkazy o tom ,že kde sa u ktorého farmára dá lepšie niečo zdravé nakúpiť a čo sa robí v ich meste a v krajine.

Okrem týchto zaujímavostí ,tam boli odkazy typu ,stretneme sa na tom mieste  a budeme žiadať našich aby sa postavilo detské ihrisko ,namiesto parkovacích miest.

Po občerstvení a veľmi srdečnom poďakovaní z našej strany ,že vôbec bola ochotná a milá , nám bolo povedané no hádam u vás to nemáte tak?

Ostali sme ako mäkké „I“ a len kývali ,že héj no trocha už je toho menej a ľudia sa boja.

Ten pohľad tej známej osôbky by som vám priala vidieť , stačila len povedať ak to prestanete konať a budete sa zatvárať v ulitách svojich ,nikdy sa nebudete môcť pochváliť ,že žijete vy potom už budete sa len ukrývať ,nie žiť.

Takže ,po víkende okrem ,návštev aj neplánovanej ,nákupov plánovaných sme pochopili ,že ako občania sme jednotka v diskusiách o všetkom možnom ,no nie o našom živote tu u nás a ako sa žije tu u nás.

Bravo , hoci v tom nie dobrom poznaní no predsa sme zatiaľ ,“jednička“, že vždy diskutujeme a kárame iných politikov,národy a menšiny v iných štátoch ,no na svoj život a ako ho žijeme tu u nás,zabúdame.

A to by malo byť aj cieľom tohto portálu , napísať o našich mestách , dedinkách aj politikoch čo a ako robia a kde sa dá čo kúpiť a za lacnejšie.V ktorom meste je dobrý farmár z potravinami.

Sme ako národ zakomplexovaním ,ale zameraní na iné štáty a iné národy ,lebo sa bojíme starať o svoje životy a ako ich žijeme.

Preto , som presvedčená pokiaľ od nás občanov nebude tlak na hore posadených našich pohlavároch ,dovtedy sa nám bude takto dariť ku spokojnosti rodín a nás všetkých.

Smutné poznanie ,priznám sa na chvíľu ma ani lacný nákup a doslova plný kufor nákupov ,netešil.

Prečo ,do kariky mi už ak máme prvenstvo ,tak vždy v takejto veci ?

No a susedia sa prikmotrili, ani ste to nestíhali sledovať , no žijú tam a sú to aj celebrity v tej lokalite a ponúknu vás aj pozvú .

 

Nepriateľ- môjho nepriateľa, je môj Priateľ ! : -)))

21.05.2015

Takto sme sa všetci dobrovolne dali prevychovať. Nie,vôbec to nie je vina ani jedného politika a ani jednej strany u nás. Skrátka,dostali nás na lepší život a vždy vedia vyriešiť aj dlhodobý problém,ak sa to týka nás a ich -nepriateľa. Dlhodobé problémy,vyriešia. Sme šťastní a vôbec nás už nezaujíma a ostanem ešte vôbec -človekom ? Ak,by sme ozaj sa začítali v [...]

Sme, ešte ĽUDIA ?

08.05.2015

Čo sa to vlastne s nami stalo ? Čo vlastne žijeme ? O čom sú naše životné ciele a vôbec život náš ? Vieme sa ešte rozpamätať na roky minulé a ako sa žilo medzi nami občanmi aj ked bola doba aká bola ? Pamätáme sa ,že sme boli ku sebe ohľaduplnejší a vedeli sme pochopiť bez posmeškov a narážok toho druhého ,čo mal problém ? Sme vôbec ešte ľudia alebo už len [...]

Stačí jedna funkcia a opozícia je v rozklade.

07.05.2015

V našej opozícii to vie vydržať vždy len dovtedy dokiaľ sa nejedná o voľnú funkciu. Aj tentokrát nesklamala nás občanov, ešte sa ani nevolí a už jedná z najsilnejších opozičných strán si postavila svojho koňa pána K.Mitríka a vôbec jej nevadí že ostatné strany v opozícii majú iného a tiež kvalitného kandidáta na šéfa NKU. Preto sa vždy pýtam bolo by nám [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 72935x
Priemerná čítanosť článkov: 2515x

Autor blogu

Kategórie